Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Mandeln
- 500 g Milch
- 70 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 1 Prise Salz
- ½ Bio-Orange, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 50 g Hartweizengrieß, fein
- 2 EL Mandelblättchen
- 30 g Marillenmarmelade, evtl. 4 TL mehr zum Unterrühren
- 30 g getrocknete Marillen, entsteint, klein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 878 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Grießpudding
15 Min
Amaretto-Tassenkuchen (Resteverwertung von Eiklar)
55 min
Rosinen-Quark-Creme mit Pumpernickel
1h 15min
Erdbeer-Hafer-Frühstück
8h 45min
Karamell-Grießpudding
15 Min
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2h 30min
Marzipan-Milchreis
50 min
Kokospudding
2h
Ananas-Kokos-Pudding
2h
Griechischer Joghurt mit Walnuss-Honig-Guss
14h
Marzipan-Pudding
2 godz. 20 min
Apfel-Zimt-Pudding
10min