Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 500 g Topinambur, geschält, halbiert
- 2 EL Thymianblättchen, frisch
- 120 g Buttermilch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Bärlauch-Röggelchen
48h
Sesambrot
2j
Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen
2h 45 min
Burgunderbrot
4j 30 menit
Brennnesselfladen mit Schafkäse
2 godz. 20 min
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1j 30 menit
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
102h
Nuss-Buttermilch-Brot
2j
Grünkernbrötchen
10h
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1j 30 menit