![Topinambur-Dinkel-Brot Topinambur-Dinkel-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF0966F6-7935-46F6-AE8F-B323491DC033/Derivates/55AF36C1-2105-4D0F-A09E-48126EF38D12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 500 g Wasser
- 3 TL Salz
- 500 g Topinambur, geschält, halbiert
- 2 EL Thymianblättchen, frisch
- 120 g Buttermilch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Dinkelmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bierbrot
2h
Sesambrot
2h
Vollkornspitze
24h
Apfel-Zwiebel-Brot
2h 20min
Dinkelkeimbrot
72klst
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1h 30min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min