Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g di acqua
-
2
dadi per brodo di carne (dose per 0,5 l), sbriciolati
lub 2 cucchiaini colmi di dado per brodo di carne - 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 60 g di scalogno a metà
- 80 g di burro a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 640 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio, 14-15 minuti di cottura)
- 120 g di vino bianco secco
- 2 cucchiaini di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1006 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25 min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25 min
Frozen cappuccino al kiwi e basilico
Brak ocen
Vodka Zombie
10 Min
Mela cotta con crema di marzipane
20min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25 min
Cioccolato caldo con liquore all'arancia
15min
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20min
Risotto all'arancia con ragù di anatra
40 Min
Risotto al parmigiano
25 min
Impasto per pizza di Kamut®
2 Std.