Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 40 g chalota
- ½ malagueta vermelha (opcjonalnie)
- 10 g coentros, só as folhas
- 150 g sardinha em lata escorrida
- 1 ovo
- Óleo q.b. p/ fritar
- 2 limas cortadas em quartos p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45 min
Pastéis de pescada e batata-doce
1h
Tarte de couve-flor e queijo
50 min
Lombinhos de porco com crosta de pistácio e puré de couve-flor - TM31
2h 30 min
Granola de abóbora
1h 5min
Caldo de sobras de legumes
45 min
Granola de trigo sarraceno e cacau
2 Std. 35 Min
Fritata de grelos
45 min
Hambúrgueres de peixe com maionese de paprika
30 min
Salada de quinoa e favas
20min
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1h 35min
Arrufada de batata-doce
3 Std.