Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 40 g chalota
- ½ malagueta vermelha (opcjonalnie)
- 10 g coentros, só as folhas
- 150 g sardinha em lata escorrida
- 1 ovo
- Óleo q.b. p/ fritar
- 2 limas cortadas em quartos p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum e molho arrabiata com puré de batata-doce
1 godz. 35 min
Caril de pescada
25 Min
Tarte de pera e queijo Brie
1 Std. 10 Min
Estufado de peixe e camarão com cuscuz
35 Min
Caldo de sobras de legumes
45 Min
Pão ázimo de grão e patê de legumes com caril
50 Min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40 Min
Arrufada de batata-doce
3 Std.
One pot de lentilhas e espinafres
1 Std.
Batata-doce recheada com salmão
35 Min
Pastéis de pescada e batata-doce
1 Std.
Salmão com laranja e cuscuz de brócolos
25 Min