Gâteau au chocolat et au caramel

Gâteau au chocolat et au caramel

3.7 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 tranches

Składniki

Cake
  • de chocolat fondant min. 63% de cacao, en pastilles ou morceaux
    200 g
  • de beurre en morceaux, et plus pour graisser
    200 g
  • d'eau
    100 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de poudre de cacao (tout type) ((env.. 4 c. à s.)
    25 g
  • de levure chimique
    1 c. à soupe bombée
  • de cassonade blonde
    180 g
  • de sucre
    180 g
  • oeufs
    3
  • de crème fraîche, min 30% M.G.
    80 g
Glaçage
  • de chocolat fondant min. 60% de cacao, en pastilles ou morceaux
    200 g
  • de beurre en morceaux
    200 g
  • de sucre glace
    200 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 760 kcal / 3181 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 77.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...