Gâteau au chocolat et au caramel

Gâteau au chocolat et au caramel

3.8 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 tranches

Składniki

Cake
  • 200 g de chocolat fondant min. 63% de cacao, en pastilles ou morceaux
  • 200 g de beurre en morceaux, et plus pour graisser
  • 100 g d'eau
  • 250 g de farine de blé
  • 25 g de poudre de cacao (tout type) ((env.. 4 c. à s.)
  • 1 c. à soupe bombée de levure chimique
  • 180 g de cassonade blonde
  • 180 g de sucre
  • 3 œufs
  • 80 g de crème fraîche, min 30% M.G.
Glaçage
  • 200 g de chocolat fondant min. 60% de cacao, en pastilles ou morceaux
  • 200 g de beurre en morceaux
  • 200 g de sucre glace

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 7 g
Kalorie 3181 kJ / 760 kcal
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 77.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...