Urządzenia i Akcesoria
Sauerkrauttaler
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
18 Stück
Składniki
Teig:
-
Wasser250 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker½ TL
-
Mehl500 g
-
Salz1 TL
Belag:
-
Speckwürfel150 g
-
Öl10 g
-
Mehl100 g
-
Saure Sahne150 g
-
Ei1
-
Sauerkraut (550 g), abgetropft, ausgedrückt, grob geschnitten1 Dose
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat3 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
695 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Badischer Flammkuchen
1 godz.
Kartoffel-Flammkuchen
1 godz. 30 min
Meatpops
1 godz.
Gemüse-Sonnenweizen-Auflauf
1 godz.
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 godz. 10 min
Kirschlasagne
45 min
Brotfrikadellen
25 min
Paprika-Fleischkäse aus dem Ofen
3 godz. 30 min
Vegetarische Leberwurst
15 min
Tomatenspätzle
15 min
Sauerkraut-Blechkuchen
1 godz. 10 min
Schupfnudeln mit Vanillesauce
1 godz.