Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Sonnenblumenkerne
- 250 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 120 g Buttermilch
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 5 Eier
- 300 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1428 kJ / 341 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min
Früchtekuchen
3 Std. 10 Min
Cranberry-Cake
1h
Far Breton
9 Std. 20 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30 min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1h 40min
Birnen-Nuss-Kuchen
1h 45min
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h