Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag
- Butter zum Einfetten
- 400 g Schmand
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 20 g Speisestärke
- 2 Bund Schnittlauch (30 g), in Röllchen
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1512 kJ / 361 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Zucchinikuchen
1小时
Pfannkuchen-Spargel-Roulade
1 Std. 10 Min
Mini-Zwiebel-Kuchen
35min
Pfannkuchen mit Erbsen
30min
Sauerkrauttaler
2h 20 min
Zwiebelkuchen
2小时 15 分钟
Erbsenquiche
1小时
Käsefüße
1 Std. 25 Min
Sauerkraut-Blechkuchen
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1小时
Ofenpfannkuchen mit Speck
40min