Schnittlauchkuchen
TM6 TM5

Schnittlauchkuchen

4.1 (47 ocen)

Składniki

Hefeteig

  • 140 g Wasser
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 1 Prise Zucker
  • 250 g Mehl
  • ¾ TL Salz

Belag

  • Butter zum Einfetten
  • 400 g Schmand
  • 200 g Sahne
  • 4 Eier
  • 20 g Speisestärke
  • 2 Bund Schnittlauch (30 g), in Röllchen
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1512 kJ / 361 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy