Gâteau au chocolat, aux noix et aux bananes caramélisées

Gâteau au chocolat, aux noix et aux bananes caramélisées

4.2 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • de cerneaux de noix
    100 g
  • de farine de blé
    170 g
  • de cacao en poudre
    20 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de chocolat au lait à pâtisser, cassé en morceaux
    250 g
  • de beurre demi-sel coupé en dés et un peu pour le moule
    200 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • œufs
    4
  • bananes fressinette (ou 3 classiques), pelées et coupées en deux
    4
  • de cassonade
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 572 kcal / 2375 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...