Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
塔皮
- 75 克 奶油 ,切塊(約2公分)
- 25 克 冰糖粉
- 30 克 高筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- 70 克 低筋麵粉
- 25 克 杏仁粉
- 15 克 蛋 ,多備一些刷表面用
檸檬奶油餡
- 100 克 檸檬汁
- 110 克 糖
- 3 顆 蛋
- 1 顆 檸檬皮屑
- 150 克 奶油 ,切塊(約2公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 12226.6 kJ / 2925 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 234.3 g
- Tłuszcz
- 212.6 g
- Błonnik
- 3.5 g