Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 500 g de lait
- 100 g de sucre
- 20 g de fécule de maïs (voir conseil)
- 2 oeufs
-
1
c. à soupe de beurre (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de crème (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 441 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert au caramel
1h
Crème anglaise
15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Glace à la vanille
12h
Riz au lait
1h
Yaourt à la vanille
12h 20min
Mousse au chocolat
3sa 20 dk
Brownies
50 min
Crème dessert
15 Min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15 Min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15 Min