![Crème au chocolat Crème au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98C7A5E2-47D4-4495-B6B7-E97446BACD45/Derivates/B8C6B9CE-1965-464E-A10B-914870AA1C3D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 500 g de lait
- 100 g de sucre
- 20 g de fécule de maïs (voir conseil)
- 2 oeufs
-
1
c. à soupe de beurre (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de crème (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 441 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Crème dessert au caramel
1h
Crème dessert
15 min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15 min
Mousse au chocolat
3sa 20 dk
Cookies aux pépites de chocolat
50 dk
Brownies
50 dk
Riz au lait
1h
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 dk
Crème caramel
5h 30min
Crème dessert (TM5/6 Metric)
15 min