Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl
- 180 g Schalotten, halbiert, große geviertelt
- 2 Knoblauchzehen, in Scheiben (5 mm)
- 700 g Lammfleisch aus der Keule, in Stücken (3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Tomatenmark
-
50
g Bratenpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
lub 50 g Bratensauce (Tube) - 600 g Gemüsefond
- 150 g Möhren, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
-
200
g Steckrüben, in Würfeln (2 cm)
lub 200 g Knollensellerie, in Würfeln (2 cm) - 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1922 kJ / 459 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 Std.
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 20min
Orientalischer Lammeintopf mit Trockenobst
2 godz. 45 min
Gulasch
2h
Marinierte Lammkoteletts mit Maisdip
3 Std. 30 Min
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16 godz. 50 min
Orientalischer Lammeintopf
1 Std. 10 Min
Weiße-Bohnen-Eintopf mit Fenchel und Salsiccia
55min
Ungarisches Paprikagulasch
2h
Hirschgulasch-Suppe
1h 30min