Irischer Lammeintopf
TM6

Irischer Lammeintopf

4.8 (69 ocen)

Składniki

  • 40 g Öl
  • 180 g Schalotten, halbiert, große geviertelt
  • 2 Knoblauchzehen, in Scheiben (5 mm)
  • 700 g Lammfleisch aus der Keule, in Stücken (3 cm)
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 50 g Tomatenmark
  • 50 g Bratenpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    lub 50 g Bratensauce (Tube)
  • 600 g Gemüsefond
  • 150 g Möhren, in Würfeln (2 cm)
  • 200 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
  • 200 g Steckrüben, in Würfeln (2 cm)
    lub 200 g Knollensellerie, in Würfeln (2 cm)
  • 2 Stängel Petersilie, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
1922 kJ / 459 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy