Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork Belly
- 2 tsp Chinese five spice
- 4 Tbsp soy sauce, dark
- 2 Tbsp runny honey
- 3 garlic cloves
- 10 g butter
- 40 g onion, halved
- 1000 g pork belly, boneless, skinless
- 200 g water, cold
Bao Buns
- 250 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp fresh yeast
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 Tbsp milk
- 1625 g water, tepid
- groundnut oil, for greasing
Wasabi Mayonnaise
-
500
g groundnut oil
lub 500 g sunflower oil - 4 - 5 tsp wasabi paste, to taste
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 Tbsp lime juice
- 1 pinch caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 egg yolks, from large eggs
To Serve
- 1 little gem lettuce, washed and separated
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 46.4 g
Alternatywne przepisy
Teriyaki Marinade
15min
Pork Buns (Nikuman)
2 godz.
Choron Sauce
20min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Hollandaise Sauce
15min
Char siu bao pork buns
6u. 35min
Duck and Pork Terrine
52 Std.
Teriyaki salmon bao
1 Std. 50 Min
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5 min
Corn Fritters
20min
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2h 30 min
Meringue Ghosts
12h 25min