Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )

Pajeon (Pikanter Garnelen-Pfannkuchen )

4.4 93 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
2 Stück

Składniki

Sauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • dunkle Sojasauce
    2 EL
  • Wasser
    1 EL
  • Reisessig
    ½ EL
  • Sesamöl
    ½ EL
  • Frühlingszwiebel in dünnen Ringen (5 mm)
    1
  • Zucker
    1 TL
  • Sesam, geröstet
    1 TL
  • Chiliflocken
    1 Prise
Pajeon
  • Eier verquirlt
    2
  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    1 - 2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Mehl
    90 g
  • Speisestärke
    2 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    180 g
  • Öl zum Braten
  • Frühlingszwiebeln längs halbiert, in Stücken (5 cm)
    10
  • Garnelen, roh, geschält
    250 g
  • rote Chilischote, frisch in dünnen Ringen
    1

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 612 kcal / 2568 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...