Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Butter
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Knollensellerie, in Stücken
- 750 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Kümmel
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Rinderhüfte, mager, in mundgerechten Stücken
- 200 g Möhren, in schrägen Scheiben (3 mm)
- 200 g Porree, in Ringen (0,5 cm)
- 200 g Wirsing, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1430 kJ / 341 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1小时
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Sauerbratenragout
49h
Lammtopf Pichelstein
50min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Bouneschlupp (Saarland)
40min
Sauerbraten
72h
Spanischer Bohnentopf
1 Std. 10 Min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2 Std.
Herbstliche Minestrone
1h 20min