Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro + q.b.
-
400
g di pane di farina di mais a tocchetti (3-4 cm)
lub 400 g di pane di Altamura (tipo pugliese) - 50 g di cipolla in quarti
- ½ - 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco, a piacere
- 250 g di latte intero
- ½ - 1 cucchiaino di chili in polvere, a piacere
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- ½ cucchiaino di origano secco
- ¼ di cucchiaino di sale
- 2 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2060 kJ / 492 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 58.4 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pinza
50 min
Salsa al prezzemolo
20 min
Brunch francese (Confettura di more, financier, frittata e croque monsieur)
1h 30min
Granita al melone e porto
6h 15min
Biscottini alle mandorle
35 min
Biscotti ai semi
30 min
Bevanda di amaranto
35 min
Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)
45 min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Arrosto di spalla di agnello
3h
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Crema yogurt, mascarpone e limone
10 min