Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 450 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 150 g de aceite de oliva
- 150 g de vino blanco
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 300 g de nueces peladas
- 150 g de azúcar (y algo más para espolvorear)
- 1 - 2 cucharadas de miel (opcjonalnie)
- 100 g licor de anís
Montaje y fritura
- 400 - 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 4.66 g
- Węglowodany
- 24.17 g
- Tłuszcz
- 22.17 g
- Błonnik
- 1.71 g
Alternatywne przepisy
Frixuelos rellenos de merluza y gambas
2 godz.
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10h 15min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Pote asturiano
26 Std. 30 Min
Vinagreta de pimientos
5 min
Vinagreta de pimientos
5 min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 godz.
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1 godz. 15 min
Rollo de bonito
1 godz. 10 min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40min
Crema de andaricas
50min
Empanada gallega de manzana
3h 45min