Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Fenchel, in Stücken
- 30 g Zwiebel, halbiert
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- ½ - ¾ TL Salz
- 1 Lorbeerblatt, frisch
- 250 g Rotwein, trocken
- 250 g Wasser
- 600 g Pulpo, Tentakeln, in Stücken (ca. 20 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 godz. 40 min
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1 Std. 20 Min
Pasta mit Tintenfisch
40min
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1 Std.
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1 Std.
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Lamm mit Artischocken
1 Std. 30 Min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1 Std.
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 Std. 30 Min
Kalbstafelspitz
50min
Muscheln in Weißweinsud
35min