Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 70 g manteiga
- 50 g alho-francês cortado em rodelas finas
- 50 g cenoura cortada em cubos
- 50 g feijão-verde cortado em juliana
- 100 g leite
- 100 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1841.8 kJ / 440.2 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1160.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 Std. 20 Min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min
Assado de grão
1h
Estufado de vegetais e fruta com caril
50min
Assado de lentilhas
2h 25min
Strogonoff de legumes
30min
Hambúrgueres de arroz
40min
Quadrados de legumes e massa vermicelli
50min
Arancini
1 Std. 20 Min
Pataniscas de feijão-frade com puré de nabo e batata-doce
1h
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3 Std. 25 Min