Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queijo de amêndoa
- 200 g amêndoa s/ pele
- 1 limão, só o sumo
- 20 g azeite
- 1 dente de alho
- ½ c. chá de sal marinho
- 5 g orégãos
- 125 g água, mais q.b. p/ demolhar
Massa
- 300 g farinha integral, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de orégãos
- 2 c. chá de sementes de linhaça dourada
- 1 c. chá de fermento de padeiro seco
- 10 g azeite
- 150 g água quente
- ½ pera laminada
- 4 cogumelos laminados
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2688 kJ / 643 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Suspiros vegan
2 godz.
Piza vegetariana
1h 45 min
Almôndegas de noz
50 Min
Pãezinhos recheados com cogumelos
1h 20min
Piza Vénus
1 Std.
Ramequim de legumes
1 Std. 25 Min
Piza verde
45 Min
Panquecas de legumes
40 min
Almôndegas de tofu com arroz integral & quindim vegan
1u. 35min
Queijo de amêndoa
6 Std. 15 Min
Aveia overnight com bebida de cânhamo
24 Std.
"Bacalhoada" de seitan
1h 20min