Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 1 cucchiaio di capperi sott'aceto
- 500 g di acqua
- 800 g di peperoni, senza semi e a listarelle (1-1.5 cm)
- 3 - 4 pizzichi di sale
- 50 - 80 g di olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 211 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate lesse
30 min
Purea di patate
45 min
Crostata di marmellata
1 godz. 10 min
Cornetti con carne macinata
30 min
Peperoni in agrodolce
30 min
Insalata di riso
40 min
Insalata di patate
1hod. 5min
Castagne lesse
55min
Insalata di fagiolini con pancetta
40 min
Fagiolini al pomodoro
55min
Orata in crosta di sale
35min
Contorno di zucchine
30 min