Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Putenkeule, ohne Haut
- 30 g Knoblauchzehen
- 5 Zweiglein frischer Rosmarin
- 800 g Putenkeule, ohne Haut,
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Speck, in Scheiben
- 20 g natives Olivenöl extra
- 1300 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, in Stücken (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hühnersuppe mit Nudeln
50 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Hähnchen-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei
1 Std. 25 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min
Hähnchenschenkel mit Mole verde
1 Std.
Pilzsuppe und gedämpfte Putenbrust mit Gemüse
45 Min
Gulasch
3 Std.
Blätterteig, schnell
2 Std.
Flanksteak mit Krensauce und bunten Salat
5 Std.
Gefüllte Ente
3 Std. 15 Min
Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1 Std. 10 Min
Tote Oma
50 Min