Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Putenkeule, ohne Haut
- 30 g Knoblauchzehen
- 5 Zweiglein frischer Rosmarin
- 800 g Putenkeule, ohne Haut,
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Speck, in Scheiben
- 20 g natives Olivenöl extra
- 1300 g Wasser
- 600 g Kartoffeln, in Stücken (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 Std. 50 Min
Lammkeule alla Romana
2 Std. 15 Min
Lachsfilets mit Sauerampfersauce
35min
Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch
55min
Putenbraten à l´orange
2 Std. 15 Min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar) mit Erdäpfelpüree
1h 15min
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1h 30min
Ente mit Orangen-Ingwer-Sauce und Couscous
2h 20min
Putenkeulen im Speckmantel mit Kartoffeln
1 Std. 40 Min
Gefülltes Weihnachts-Hähnchen
3óra
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Fleischbällchen mit Sellerie-Apfel-Püree und Cidersauce
1 Std. 10 Min