Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter

Hirschrücken mit Kakaokruste und Schokoladen-Orangen-Butter

4.1 35 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Cognac
    20 g
  • Wacholderbeeren
    5
  • Pimentkörner
    8
  • Nelke
    1
  • Thymian, getrocknet
    2 geh. TL
  • Majoran, getrocknet
    3 geh. TL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Hirschrücken sehnenfrei
    800 g
  • Öl
    2 EL
  • Panko
    20 g
  • Butter davon 50 g in Stücken, 30 g weich,100 g kalt, in kleinen Würfeln (2 cm)
    180 g
  • Kakaonibs
    20 g
  • Eigelb
    1
  • Röstzwiebeln
    20 g
  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Speisestärke
    3 TL
  • Wasser
    3 EL
  • geriebene Orangenschale
    ½ TL
  • Orangensaft (opcjonalnie)
    20 g
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao) in Stücken (5 mm)
    30 g
  • Wildfond
    200 g
  • Kirschkonfitüre
    130 g
    130 g Wild-Preiselbeeren

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 1010 kcal / 4226 kJ
Białko 76 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Sód 1742 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...