Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 130 - 230 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1030 g Wasser, kalt
- 20 - 30 g Zwiebeln
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Kochsalami (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3525 kJ / 842 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 71 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2903 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerischer Leberkäse
14h 30 min
Grobe Streichwurst
13h
Extrawurst
14h 10min
Weisse Bratwurstschnecke
14 godz.
Weisser Leberkäse
14h 30 min
Frühstücksfleisch im Glas
26h 30 min
Paprika-Geflügel-Wurst
14h 30 min
Pikantwurst
14h 10min
Feine Streichwurst
14h 30 min
Geflügelleberkäse
14 Std. 15 Min
Altbayerischer Leberkäse
25h 5min
Weißwurst im Glas
14h 30 min