Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Slow Cooking BBQ-Rippchen
TM6

Slow Cooking BBQ-Rippchen

3.9 (18 ocen)

Składniki

Spicy-BBQ-Rub

  • 10 g Röstzwiebeln
  • 20 g Zucker
  • 10 g Salz
  • 2 Prisen Paprika rosenscharf
  • 10 g Paprika edelsüß
  • 5 g Knoblauch, granuliert
  • ¼ TL Paprika de la Vera
  • 1 Prise Pfeffer
  • 1 Prise Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • 1 Prise Cayenne-Pfeffer

BBQ-Rippchen und Fertigstellung

  • 2 Knoblauchzehen
  • 4 Schalotten, halbiert
  • 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
  • 20 g Zucker
  • 2 TL Salz
  • 4 Kardamomkapseln
  • 1 Sternanis
  • 1 Zimtstange
  • 4 Kaffir-Limettenblätter, frisch
  • 2 Stängel Zitronengras, frisch, in Stücken (2 cm)
  • 1200 g Wasser
  • 700 g Schweine-Rippchen, in ca. 5 Stücken, ohne Silberhaut (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1771 kJ / 423 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
3.9 g
Sód
1854 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy