Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 25 g di nocciole
- 80 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 50 g di zucchero
- 1 uovo
- 180 g di farina + q.b. per infarinare
Ripieno
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna fresca liquida
- 2 tuorli
- 50 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1478 kJ / 353 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min
Torta Susanna
2h 40min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55 Min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Semplice plumcake al cioccolato
1 Std. 10 Min
Biscotti ricoperti di cioccolato
1 Std. 40 Min
Crostata bigusto
1 godz. 55 min
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta Bimby®
1h 50min
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Crostata mele e cannella
1 Std. 20 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min