Crostata al cioccolato

Crostata al cioccolato

4.4 117 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 fette

Składniki

Impasto
  • 25 g di nocciole
  • 80 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
  • 50 g zucchero
  • 1 uovo
  • 180 g farina + q.b. per infarinare
Ripieno
  • 200 g cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
  • 150 g di panna fresca liquida
  • 2 tuorli
  • 50 g zucchero

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5 g
Kalorie 1478 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...