Wersje kompatybilne
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate
- 250 g chocolate p/ culinária (64% cacau)
- 400 g banana
- 100 g morangos
- 50 g açúcar
- 4 claras de ovo
Creme de mascarpone
- 250 g queijo mascarpone
- 350 g iogurte grego
- 20 g mel
- 1 limão (raspa e sumo)
P/ servir
- 500 g manga cortada em cubos
- 350 g papaia cortada em cubos
- Polpa de maracujá q.b. p/ finalizar
- Amêndoa laminada torrada q.b. p/ finalizar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1991.6 kJ / 476 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 164.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Bolo manga-laranja
50 min
Torta marmoreada de tiramisu
3 Std.
Bolo de frutos vermelhos com nozes sem glúten
1h
Pêssego com merengue e amêndoa torrada
15 min
Recheio de abacaxi
10 min
Cheesecake de leite condensado e groselha
3 Std.
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min
Bolo de tangerina
50 min
Bolo de maracujá
1h 15 min
Semifrio de framboesa
8 Std. 20 Min