Wersje kompatybilne
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate
- 250 g chocolate p/ culinária (64% cacau)
- 400 g banana
- 100 g morangos
- 50 g açúcar
- 4 claras de ovo
Creme de mascarpone
- 250 g queijo mascarpone
- 350 g iogurte grego
- 20 g mel
- 1 limão (raspa e sumo)
P/ servir
- 500 g manga cortada em cubos
- 350 g papaia cortada em cubos
- Polpa de maracujá q.b. p/ finalizar
- Amêndoa laminada torrada q.b. p/ finalizar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1991.6 kJ / 476 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 164.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4 godz. 30 min
Cheesecake soufflé
40 min
Semifrio de morango
6 godz.
Bolo fresco de morango
3h
Mousse de maracujá
10min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45 min
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Mousse fresca de limão
2 Std. 10 Min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Mousse de café e leite condensado
4 Std.
Cheesecake de limão
6h 30min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min