Focaccia di patate
TM5 TM6

Focaccia di patate

4.8 (17 ocen)

Składniki

Impasto

  • 1770 g di acqua
  • 100 g di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
  • 12 ½ g di lievito fresco
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 600 g di farina
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g di sale

Ripieno

  • 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di mozzarella a fette e ben strizzata
  • 100 g di prosciutto cotto a fette
  • 1 pomodoro ramato a fette (3-4 cm) fette sgocciolate per 1 ora
  • 2 - 3 pizzichi di origano secco
  • 2 filetti di acciuga, sott'olio

Emulsione

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2573 kJ / 615 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
81 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy