Focaccia di patate

Focaccia di patate

4.9 23 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 1770 g di acqua
  • 100 g di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
  • 12 ½ g di lievito fresco
    2 cucchiaini di lievito secco
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 600 g di farina
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 15 g di sale
Ripieno
  • 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di mozzarella a fette e ben strizzata
  • 100 g di prosciutto cotto a fette
  • 1 pomodoro ramato a fette (3-4 cm) fette sgocciolate per 1 ora
  • 2 - 3 pizzichi di origano secco
  • 2 filetti di acciuga, sott'olio
Emulsione
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23 g
Kalorie 2573 kJ / 615 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...