Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stampo
- burro, non salato per imburrare
Impasto
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia
- 120 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 4 uova
- 20 g di latte
- 180 g di farina bianca
- 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 10 g di succo di limone
- 10 g di cognac (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di cioccolato fondente, a pezzi (1 cm)
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1315.8 kJ / 314.3 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Base per pizza
49 godz. 30 min
Rotolo al cioccolato e nocciole
1 godz.
Panna montata
10 min
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1 godz. 30 min
Torta allo yogurt
1h 40 min
Cioccolata calda
10 min
Glassa al burro
10 min
Mandorle ricoperte di cioccolato al caffè
50min
Budino proteico
6 Std. 35 Min
Schiuma di latte
10 min
Pollo in salsa di peperoni con couscous di zucchine e feta
Brak ocen
Torta marmorizzata
2 godz.