Torta marmorizzata al Varoma®

Torta marmorizzata al Varoma®

3.5 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porzioni

Składniki

Stampo
  • burro, non salato per imburrare
Impasto
  • 220 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia
  • 120 g di burro, non salato a pezzi (2 cm)
  • 4 uova
  • 20 g di latte
  • 180 g di farina bianca
  • 1 ½ cucchiaino di lievito in polvere
  • 10 g di succo di limone
  • 10 g di cognac (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di cacao amaro in polvere
  • 60 g di cioccolato fondente a pezzi (1 cm)
  • 1000 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5.6 g
Kalorie 1315.8 kJ / 314.3 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 37.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...