Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 270 g amêndoa
- 270 g açúcar
Crocante
- 75 g farinha tipo 55
- 60 g manteiga bem fria cortada em cubos
- 75 g açúcar mascavado claro
Pasta de praliné
- 35 g avelã torrada
- 50 g natas
Creme de praliné
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 100 g natas
- 100 g chocolate preto (53% cacau) partido em pedaços
- 60 g avelã torrada
Choux
- 70 g leite
- 65 g água
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
- 60 g manteiga
- 80 g farinha tipo 55
- 3 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2432.8 kJ / 581.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 129.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache de coco para macarons
3h 15min
Ganache de chocolate e maracujá para macarons
3 godz. 10 min
Molho de caramelo
15min
Glacê
5min
Petit-fours
48h
Macarons de chocolate
2h
Massa sablé de cacau
45 Min
Nuggets
40 Min
Delícia de chocolate merengada
4h 30min
Massa choux
1 Std. 30 Min
Ganache
20 min
Crepes
35 Min