Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 150 g amêndoa s/ pele
- 80 g pistácio s/ casca
- 100 g avelã com pele
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g açúcar
- 100 g água
Gelado
- 600 g açúcar
- 30 g glucose
- 100 g água
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 8 ovos
- 500 g leite
- 1 c. chá de cremor tártaro
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Tulipas
- 150 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 150 g açúcar
- 150 g farinha tipo 55
- 150 g claras de ovo (aprox. 4-5 claras )
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3943.3 kJ / 942.5 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 105.3 g
- Tłuszcz
- 54.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 120.3 mg
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 godz. 20 min
Aperitivos de cebola caramelizada
50 min
Enrolado de amêndoa
1 godz. 45 min
Crepes soufflé
1 godz. 10 min
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min
Dom Rodrigos
1 godz. 20 min
Quindins
1h
Creme inglês
10min
Bolo com amores-perfeitos
55 min
Trifle de framboesa e limão
2h
Peras a vapor com massa folhada
1h
Soufflé de caramelo
1h 5min