Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa lêveda
- 120 g água
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 80 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar
Broa
- 470 g água
- 2 c. chá de sal
- 200 g farinha de milho branco
- 120 g farinha de centeio
- 110 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1365.4 kJ / 326.4 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 784.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2u.
Pão rápido
1u.
Colchão de noiva
1h 10min
Pão doce de pequeno-almoço
1h 30 min
Quadrados de maçã
1u.
Pão com chocolate
2u.
Pão doce
3h 10min
Croissants no forno com frutos silvestres
Brak ocen
Café com leite de amêndoa
Brak ocen
Trança recheada com coco
1u. 45min
Trança tricolor
1h 10min
Pão irlandês
45 min