Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa lêveda
- 120 g água
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 80 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar
Broa
- 470 g água
- 2 c. chá de sal
- 200 g farinha de milho branco
- 120 g farinha de centeio
- 110 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1365.4 kJ / 326.4 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 784.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão alemão
2h
Omelete de raiz de salsa
45min
Tarteletes de fruta da época
1 Std.
Pão integral com tomilho-limão
2h 35min
Pão Italiano com biga
24h
Pães de centeio
12h
Pão integral, patê e almôndegas de frango
2h
Iogurte líquido de framboesa
13 godz.
Pão alentejano
3 Std. 20 Min
Pães de leite
1h 35 min
Pão de cenoura
1h 40min
Broinhas de castanha
1 Std. 30 Min