Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, frisch
- 40 g Butter, in Stücken
-
500
g Karotten, in Scheiben (5 mm)
lub 500 g Kohlrabi, in Stiften (1 x 3 cm) - ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- ¾ TL Zucker
- ½ TL Weizenmehl (opcjonalnie)
- 100 g Rahm
- 100 g grüne Erbsen, gefroren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Zucchettibeilage
30min
Apfel-Karotten-Rohkost
5 min
Bolognese Sauce
3h 15 min
Gemüsesuppe
25 min
Picknick: Kartoffelsalat, Dinkelbrot, Rucola-Tomaten-Dip, Zitronengugelhopf
3h
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30min
Blumenkohlgratin
55min
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1h
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30min