Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Weizenmehl
- 15 g frische Hefe
- 1 TL Zucker
- 70 g Wasser, lauwarm
- 80 g Milch
- 10 g Olivenöl, nativ
- 1 TL Salz
Füllung
- 50 g Provolone, in Stücken (2 cm)
- 500 g Wasser
- 400 g Mangold, weiss, Blätter geputzt und gut abgetrocknet
- 1 roter Chili, frisch, scharf
- 40 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Rosinen, alle Sorten, in lauwarmem Wasser eingeweicht
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 1 TL Salz
- Weizenmehl, für die Arbeitsfläche
- Wartości odżywcze
- na 10 Portionen
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 Std. 15 Min
Spinatwähe
55 min
Gemüse-Chüechli
55 min
Kichererbsen-Tomaten-Blinis
30min
Mini-Calzone "Neptun"
1 Std. 20 Min
Pizza alla Marinara
1h 35 min
Lauchwähe mit Schinken
1h 45min
Trutenburger Berliner Art
1 Std. 25 Min
Kartoffel-Focaccia
2 Std. 50 Min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 Std. 10 Min
Focaccia mit Oliven
2 Std. 20 Min
Kichererbseneintopf mit Gemüse und Chorizo
45min