Pouletbrust alla pizzaiola
TM5 TM6

Pouletbrust alla pizzaiola

4.3 (57 ocen)

Składniki

  • 800 g Pouletbrustfilets, ohne Haut
  • ½ TL Salz, nach Geschmack
  • ½ TL schwarzer Pfeffer, nach Geschmack
  • 200 g Edamer oder anderen Halbhartkäse (z. B. Gruyère, Emmental, Fontina), in Stücken
  • 30 g Olivenöl
  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 600 g gehackte Tomaten, aus der Dose oder frisch
  • 1 geh. TL Bouillon (Paste)
    lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l)
  • 1 TL Zucker
  • 1 ½ TL Oregano, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1386 kJ / 331 kcal
Białko
41 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy