三杯雞肉包
TM5 TM6

三杯雞肉包

4.0 (2 oceny)

Składniki

三杯雞肉餡

  • 20 克 蒜頭
  • 20 克 薑 ,切塊(約2公分)
  • 20 克 醬油
  • 10 克 糖
  • 10 克 黑麻油
  • 1 大匙 米酒
  • 1 大匙 水
  • 10 克 新鮮紅辣椒 ,切斜片(約0.5公分)
  • 40 克 洋蔥 ,切丁(約1公分)
  • 200 克 去骨去皮雞腿肉 ,切塊(約1.5公分)
  • 10 克 九層塔 ,只取葉,切段(約1公分)

包子麵糰

  • 60 克 水
  • ½ 茶匙 乾酵母粉
  • 20 克 糖
  • 210 克 中筋麵粉 ,多備一些撒粉用
  • ¼ 茶匙 鹽
  • 70 克 牛奶
  • 1 茶匙 油

蒸包子

  • 600 克 水

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
1016.3 kJ / 243.1 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
32.6 g
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy