Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
塔皮
- 200 克 無鹽奶油 (冷藏),切小塊
- 370 克 低筋麵粉
- 100 克 冰糖粉
- 1 顆 蛋
- 1 小撮 鹽
- 1 茶匙 香草糖 (市售或自製)
煮糖
- 200 克 夏威夷豆 ,熟
- 50 克 無鹽烤腰果 ,熟
- 50 克 帶皮杏仁果 ,熟
- 20 克 南瓜子 ,熟
- 25 克 水
- 25 克 麥芽糖
-
35
克 楓糖漿
lub 35 克 蜂蜜 - 35 克 二砂糖
- ¼ 茶匙 鹽
- 15 克 無鹽奶油
- 40 克 蔓越莓乾
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 2048.6 kJ / 490.1 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 63.7 mg