Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 油
- 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
- 120 克 芋頭 ,去皮,切條(約0.5公分)
- 350 克 水
- 1 ½ 大匙 醬油
- 2 大匙 油蔥酥
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 150 克 米粉 (純米),泡軟,瀝乾
- 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切絲
- 60 克 韭菜 ,切段(約3公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1255.2 kJ / 300.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 4 g