芋頭米粉
TM5 TM6

芋頭米粉

1.0 (1 ocena)

Składniki

  • 30 克 油
  • 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
  • 120 克 芋頭 ,去皮,切條(約0.5公分)
  • 350 克 水
  • 1 ½ 大匙 醬油
  • 2 大匙 油蔥酥
  • 1 茶匙 糖
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 150 克 米粉 (純米),泡軟,瀝乾
  • 60 克 紅蘿蔔 ,去皮,切絲
  • 60 克 韭菜 ,切段(約3公分)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1255.2 kJ / 300.3 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
49.9 g
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy