Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bicchierini di cioccolato
- 250 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Mousse al cappuccino
- 50 g di cioccolato al latte a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di latte
- 50 g di caffè espresso
- 2 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- panna montata, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1535 kJ / 367 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Cestini di crema al caffè
4h
Cremoso al caffè
5h 30min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Panna montata
10min
Crema al caffè
15 Min
Semifreddo alla crema al Whisky
5h 30min
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1sa 10 dk
Croccante cocco e caffè
12h 40 min.
Sandwich con crema alla vaniglia
2 Std.
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9h
Crema Bimby® al caffè
1h
Coppa al cioccolato e panna montata
4óra 20p