Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero
- 50 g di burro, in Stücken
- 1 cucchiaino di miele
- 300 g di latte
-
½
cubetto di lievito fresco (30 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 1 bustina di zafferano in polvere (190 mg)
- 500 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pane ticinese
1h 50min
Kipferl alla vaniglia
1h 30 min
Chicken Teriyaki
45 min
Lasagne
2u.
Chips croccanti con guacamole
1u.
Torta di pane
1u. 20min
Torta al malto d'orzo
55min
Tajine di agnello con albicocche e miele
1h 30 min
Focaccia alle olive
2h 20 min
Torta ai frutti rossi
1h 15min
Pan di Spagna facile alle mele
50min
Treccia bernese
1u. 45min