Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 50 g di nocciole
- 50 g di gherigli di noce
- 30 g di zucchero
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 2 cucchiai di acqua
- 1 cucchiaio di gelatina di mele cotogne
Impasto
- 80 g di latte
- 30 g di burro,a pezzi
- 25 g di zucchero
- ½ cubetto di lievito fresco, sbriciolato
- 250 g di farina per pane
- 100 g di formaggio fresco spalmabile, al naturale
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
Spianatura
- 1 cucchiaio di zucchero grezzo di canna
Glassa
- 65 g di zucchero
- 50 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Porridge con frutta fresca
15min
Curry di zucca
1h
Quiche di salmone e spinaci con feta
1h
Cookies
50min
Tortillas Tex Mex con carne di maiale
1h 20 min
Meitschibei (Dolce alle nocciole)
1h 30min
Brownies al cioccolato
45min
Torta svedese alla carota
2 Std.
Insalata di couscous
50min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Torta di carote argoviese
2 Std.
Crêpe
1h 15min