Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 200 g di farina
- 1 tuorlo d'uovo
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 40 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Ripieno
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
-
200
g di Vin Cuit (Raisinée)
lub 200 g di concentrato di pere - 100 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Birchermüesli
1h 10 min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 menit
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Crostata di mele
1 Std. 15 Min
Fonduta moitié-moitié
Brak ocen
Maccheroni dell'alpigiano
45 Min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 min
Treccia della domenica in due varianti
2j 10 menit
Focaccia con acciughe
Brak ocen
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min