Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 200 g di farina
- 1 tuorlo d'uovo
- 100 g di burro, morbido, a pezzi
- 40 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Ripieno
- 2 uova
- 1 tuorlo d'uovo
-
200
g di Vin Cuit (Raisinée)
lub 200 g di concentrato di pere - 100 g di panna molto densa (circa 48% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Muffins con gocce di cioccolato
1 Std.
Baguette
3h 45min
Cake al limone sofficissimo
1h 30 min
Salsa olandese
Brak ocen
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Caramelle alla panna
2 Std.
Crema al caramello
4h 40min
Crostata di mele
1 godz. 15 min
Biscotti al vin brûlé
2 godz. 40 min
Focaccia alle olive
2h 20 min
Crema Thermomix®
45 Min
Focaccia al rosmarino
2h 30 min