Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 800 g batatinha nova miúda
- 4 folhas de louro
- 2 dentes de alho
- 150 g azeitonas pretas s/ caroço
- 1 pitada de pimenta
- 3 c. chá de orégãos
- 500 g azeite
- 120 g vinagre de vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1465.8 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 390.4 mg
Alternatywne przepisy
Queijo fresco e requeijão
48 Std.
Queijo
50min
Feijão tropeiro
25min
Escondidinho de carne seca
1h 55 min
Queijo tipo mascarpone
16 godz.
Mistura de especiarias italiana
5min
Azeite de citrinos
168 Std.
Queijo mascarpone - TM5
20h 30min
Gelado de abacate
8 godz.
Pão de batata
12 godz.
Pastel de vento
3 Std.
Pão de queijo fácil
30min