Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g manteiga, mais q. b. para untar
- 230 g leite
- 280 g açúcar
-
20
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco - 500 g farinha de trigo
- ½ c. chá de sal
- 3 ovos, 1 com clara e gema separados
- 100 g coco seco ralado
- 200 g leite condensado
- ½ c. chá de suco de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2182 kJ / 522 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 65 mg
Alternatywne przepisy
Paçoca de rolha
15 Min
Sequilhos
1 Std.
Curau de milho verde
30min
Bolo formigueiro
55 Min
Bolo de coco gelado
1 Std.
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Fatias húngaras
1h 50min
Pão de forma
1h 35min
Bolo de milho cremoso
45min