Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g manteiga, mais q. b. para untar
- 230 g leite
- 280 g açúcar
-
20
g fermento biológico fresco
lub 2 c. chá de fermento biológico seco - 500 g farinha de trigo
- ½ c. chá de sal
- 3 ovos, 1 com clara e gema separados
- 100 g coco seco ralado
- 200 g leite condensado
- ½ c. chá de suco de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2182 kJ / 522 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 65 mg
Alternatywne przepisy
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Pavê de morango
2u. 45min
Bolo formigueiro
55min
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Pudim de leite condensado
4u.
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Massa aerada (podre)
20 Min
Pão de forma
1小时 35 分钟
Bolo de milho cremoso
45 Min
Pão pitta
2 Std.
Pão de forma
3hod.
Trança
2h 20 min