Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g água
- 600 g cabeça de porco fumada (pequena) cortada em pedaços
- 120 g cebola
- 1 dente de alho
- 490 g feijão encarnado, em lata, escorrido
- 1 chouriço de carne às rodelas (100 g aprox.)
- 1 chouriço de sangue às rodelas (100 g aprox.)
- 350 g batata cortada em cubos
- 1 folha de louro seco
- 10 pés de coentro fresco, só as folhas
- sal q.b.
- 1 pitada de pimenta
- 1 farinheira (150 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 1164 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45 min
Caldo verde
40 min
Bobó de camarão
1h 20min
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Pudim de leite condensado
4 godz.
Caldo de feijão preto
13 godz. 5 min
Sopa de legumes e massa, Rolo de porco com legumes, Pudins, Muffins
Brak ocen
Arroz doce
1óra
Ovos-moles
1óra
Cozido à portuguesa
1h 35min
Canja de galinha
55min
Caldo verde
40 min