![Foie de pato Foie de pato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C71EBA97-5FCC-46D3-BF7F-085C3120DDBE/Derivates/516EE49F-8AE3-46B9-9B06-42A4127501E6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hígado crudo de pato (500 - 600 g)
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharada de oporto
- 2 cucharadas de brandy
- 500 g de agua (para el vapor)
- 500 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 571 kJ / 137 kcal
- Białko
- 19.32 g
- Węglowodany
- 1.28 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Menú: Sopa de calabaza. Pescado con arroz y verduras. Crumble de manzana y pera
1 godz.
Roscón de Reyes
4 Std.
Quiche Lorraine
50 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Gazpacho
10 min
Menú completo: lentejas, solomillo y ensaladilla
2h 40 min
Salsa bearnesa
15 Min
Arroz caldoso
1h 15 min.
Crema catalana
40min
Baguette
3 Std. 45 Min
Albóndigas en salsa española
55 min
Bechamel
15 Min