Karmelowe toffi

Karmelowe toffi

4.2 85 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk

Składniki

  • cukru
    315 g
  • wody
    30 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
  • masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    80 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
  • soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżeczki
    1 - 2 łyżeczki ziaren, mieszanych, lub orzechów
  • wody do Mycia Wstępnego
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 88.8 kcal / 371.7 kJ
Białko 0.2 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...