
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 315 g cukru
- 30 g wody
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g masła zimnego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
1 - 2
łyżeczki soli morskiej, w płatkach (opcjonalnie)
lub 1 - 2 łyżeczki ziaren, mieszanych lub orzechów (opcjonalnie) - 1000 g wody do Mycia Wstępnego
- 50 g octu do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 88.8 kcal / 371.7 kJ
- Białko
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Sód
- 5 mg