Baked Kale Polenta Fries

Baked Kale Polenta Fries

3.8 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
75 pieces

Składniki

Kale Pesto
  • Parmesan cheese cubed
    4 oz
  • pine nuts
    1 oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • garlic cloves
    4
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • kale stems removed
    4 oz
  • fresh basil leaves
    2 oz
  • extra virgin olive oil
    2 oz
Polenta
  • water
    36 oz
  • polenta cornmeal
    10 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • non-stick cooking spray
  • marinara sauce to serve (see Tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Białko 1 g
Kalorie 167 kJ / 40 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...