Baked Kale Polenta Fries
TM6 TM5

Baked Kale Polenta Fries

3.8 (24 oceny)

Składniki

Kale Pesto

  • 4 oz Parmesan cheese, cubed
  • 1 oz pine nuts
  • 1 lemon, thin peel only, no pith
  • 4 garlic cloves
  • ½ tsp salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 4 oz kale, stems removed
  • 2 oz fresh basil leaves
  • 2 oz extra virgin olive oil

Polenta

  • 36 oz water
  • 10 oz polenta cornmeal
  • ½ tsp salt, to taste
  • non-stick cooking spray
  • marinara sauce, to serve (see Tip)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
167 kJ / 40 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy