Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kale Pesto
- 4 oz Parmesan cheese, cubed
- 1 oz pine nuts
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 4 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 oz kale, stems removed
- 2 oz fresh basil leaves
- 2 oz extra virgin olive oil
Polenta
- 36 oz water
- 10 oz polenta cornmeal
- ½ tsp salt, to taste
- non-stick cooking spray
- marinara sauce, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 167 kJ / 40 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Butternut Squash Coconut Curry
40 min
Eggplant and Almond Dip
20min
Kale Quinoa Green Goddess Salad (Bill Yosses)
1h 20 min
Barley and Tomato Salad
45 min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2u. 45min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 min
Feta and Olive Loaves
1h 20 min
Kale Meat(less) Balls
30 min
Quinoa Patties
1h
Cauliflower with Pea Purée
40 min
Buckwheat and Butternut Squash Risotto
35 min