Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten-Free Cake
- 3 peaches, firm
- 2 oz butter
- 2 oz raw sugar
- 3 large eggs, separated
- 2 oz raw almonds
- 2 oz oat flour
- 1 ½ oz rice flour
- ½ oz tapioca flour
- 4 oz sugar
- 1 tsp ground cinnamon (opcjonalnie)
- 1 tsp dried ground ginger (opcjonalnie)
- orange zest, from 1 orange (opcjonalnie)
- ¼ tsp salt
- 3 oz water
- 1 oz vegetable oil
Apricot Glaze
- 2 oz apricot preserves
- ½ oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2690 kJ / 643 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 295 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paleo Chocolate Chip Cookies
40min
Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
2hod. 50min
Gluten-Free Bread
1h 50min
Hamantaschen
1 Std. 55 Min
Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna)
1 godz. 20 min
Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)
2h 40min
Gluten and Grain Free Dinner Rolls
1 godz. 20 min
Paleo Chocolate Cake
1h 35min
Gluten-Free Rolls
1 godz. 20 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 godz.
Gluten-Free Banana Bread
55min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min