Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de agua
- 300 g de pan blanco del día anterior en trozos de 4-5 cm (preferiblemente pan candeal)
- 100 g de aceite de oliva
- 8 dientes de ajo sin pelar, chafados
- 2 chorizos semicurados en rodajas de 1 cm y cada rodaja por la mitad
- 150 g de panceta de cerdo sin corteza en tiras de 1 cm
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 200 g de uvas blancas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3223 kJ / 771 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 54.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1448.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magras con tomate
40 Min
Salmorejo
10 min
Alitas de pollo al ajillo
30 min
Salmorejo para dos
45 min
Croquetas de pollo y jamón
6h 40min
Gazpacho
10 min
Alioli
10 min
Arroz a la cubana (HESTAN CUE)
1h
Croquetas de cocido madrileño
9 Std. 15 Min
Torrijas al vapor
1h 20 min
Gachas manchegas con panceta y chorizo
30 min
Migas con pimientos de Padrón
30 min